ASPAM, Ankara Üniversitesi bünyesinde, Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR rektörlüğü ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha TUNCEL’in dekanlığı döneminde 2021 yılında kurulmuştur. Doç. Dr. Dicle ARAS, ASPAM Yönetmeliğinin 8. maddesi uyarınca 06.01.2022 tarihinde kurucu müdür olarak atanmıştır. Müdür yardımcısı olarak da Dr. Öğr. Üyesi Övünç ERDEVECİLER ve Doç. Dr. Hakan KARABIYIK da bu süreçte müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. Faaliyete başladığı günden itibaren, spora ve spor bilimleri alanına yaptığı protokoller, eğitimler, uygulamalar ve sınavlar yoluyla katkı sağlamaktadır. 2022 yılında “Performance Analysis in Sport and Exercises” adlı dergisiyle birlikte bilimsel literatür için çalışmalar ve yayınlar üretmeye başlamıştır.

Ankara Üniversitesi ASPAM Yönetmeliğinin 8. maddesi uyarınca 18.01.2024 tarihinden itibaren ASPAM Müdürü olarak Doç. Dr. Recep Sürhat MÜNİROĞLU atanırken, müdür yardımcısı olarak Doç. Dr. Raci KARAYİĞİT göreve getirilmiştir.

ASPAM, egzersiz, hareket, beden eğitimi ve spor bilimleri alanlarındaki çalışmalarını, başlangıcından bu yana misyon ve vizyon çizgisinden ödün vermeden sürdürmektedir.