Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın ev sahipliğinde Gölbaşı’ndaki bir tesiste gerçekleştirilen toplantıya ASPAM Danışma Kurulu üyelerinden Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Ankara Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Başkanı Hakkı Ener Elçi, Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürü M. Güray Değerli, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Ertuğrul Akbaş, İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı üyesi Dr. Özkan Ayvaz, ASPAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hakan Sunay ile ASPAM Müdürü Doç. Dr. Dicle Aras katıldı.

Toplantıda, ASPAM’ın bağımlılık, obezite, diyabet ve benzeri konularda egzersiz ve sporun koruyucu ve tedavi edici etkinliğinin artırılması için ülke içerisinde ve KKTC’de faaliyetlerde bulunması, egzersiz ve sporla ilgili yerli ürün geliştirme konusunda çalışmalarını hızlandırması için Ankara Üniversitesi TEKNOKENT ile ortak faaliyetlerde bulunması, ASPAM bilimsel dergisi Performance Analysis in Sport and Exercise’ın (PACE) tarandığı indekslerin sayısının artırılması ve Türkiye Oryantiring Federasyonu ile işbirliği protokolü oluşturulması kararlaştırıldı.

Ayrıca ASPAM’ın kurulduğu günden bu yana yaptığı ölçümler, eğitim-araştırma faaliyetleri ve işbirliği protokolleri slayt gösterileri eşliğinde değerlendirildi.

Toplantının sonunda danışma kurulu üyeleri kararlaştırılan protokolü imzalarken, toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.